Schrijf je nu in,

voor een cursus!

Wil jij je creatief vermaken en ook nog wat leren? Dat kan nu in Wolvega! Op een geweldige plek, de oude brandweerkazerne van Wolvega is de creatieve broedplaats van Wolvega. Tegenover het station Wolvega en De Jumbo Wolvega, gratis parkeren.

Cursusaanbod Brrand

Creatief talent: iedereen wordt ermee geboren!
Iedereen wordt als creatief wezen geboren, en toch raken velen die creativiteit in de loop van de jaren kwijt. Wil jij ontdekken wat jij in huis hebt? Wij bieden workshops en cursussen fotografie en autobiografisch schrijven. Het maakt niet uit of je beginner bent of al meer gevorderd.
> Fotografie basis & gevorderden  |  Lees meer >>

De cursussen worden gegeven op een zeer inspirerende plek in de oude brandweerkazerne van Wolvega. Hier bevindt zich Brrand, ruimte voor co-creatie. Een ruimte met 2 fotostudio’s en inspirerende cursusruimte met allerlei faciliteiten. We starten weer vanaf 18 september 2018.

Extra mogelijkheden

Schilderen / Tekenen

Je gunt jezelf de ruimte om opnieuw je talenten te ontdekken. Of die talenten te ontwikkelen die je jaren geleden hebt laten liggen. Wij geven je alle ruimte om te ontdekken welke talenten jij de komende jaren wilt ontwikkelen en coachen je bij het zetten van de eerste stappen.
Je ontmoet nieuwe mensen, inspireert elkaar en geniet van het vast kunnen leggen wat je ziet door te tekenen of te schilderen. Mensen van ieder creatief niveau zijn welkom. Ook jij kunt het leren, zelfs als je nog nooit houtskool of een penseel hebt vastgehouden. Onze visie is dat je juist ook van elkaar kunt leren. En ben je wél al wat verder op weg, dan kun je werken aan nieuwe technieken of stijlen.

Handlettering / Kalligrafie

Ben jij gek van letters? Letters zijn overal en dragen bij aan de manier van communiceren. Kalligrafie is de kunst van het schoonschrijven, handlettering de kunst van het tekenen van letters.
Met deze cursus gaan we de verdieping in met letters. Waar komt het schrift vandaan, hoe heeft het zich ontwikkeld en hoe kun jij het toepassen. Je leert ze (opnieuw) schrijven met kalligrafie-pennen, brushlettering en handlettering en de combinatie hiervan.
Voor wie iets heeft met letters, quotes, poëzie is deze cursus een must.

Fotografie basis en gevorderd

Fotografeert u ook het liefst met het toestel op de P, automaat, of op voorkeur standen?
In de basiscursus leer je controle te krijgen over je instellingen maar ook om te kijken naar compositie en creaitiviiteit.
Dit doen we door stapsgewijs een stukje theorie door te nemen over o.a. diafragma, sluitertijd, isowaarde, scherptediepte en witbalans. Onze missie is om u te leren en inpsireren maar bij onze visie hoort ook het idee van geen moeilijke theorie maar gewoon doen en leren van elkaar.
Ben je al wat verder en wil je verdieping in de fotografie? Dan is de cursus voor gevordenden iets voor jou. Op een later moment zullen we ook van start gaan met een fotoclub.

Kinder Kunst Academie

Wij willen kinderen uitdagen om hun talenten in de breedte te ontwikkelen. Ze de ruimte geven om het leven vanuit hun eigenheid te bekijken, anders te denken en te doen dan anderen en creatief te zijn. Dit vereist dat kinderen bovenal leren dat zij trots mogen zijn op wie zij zijn, wat zij kunnen en doen.
De cursus gaat over onderzoek, creativiteitsontwikkeling, verbinding, filosoferen over kunst en zelf kunst maken. Het cursusjaar wordt opgedeeld in lessen die om de week op de zaterdagochtend plaatsvinden.
Is jouw kind een beelddenker? Voor deze kinderen is deze academie ook erg geschikt.
De Kinder Kunst Academie is bedoeld voor kinderen van 8 tot 15 jaar.