Open Arteliers
Cursus Schilderen/tekenen

Creatief talent: iedereen wordt ermee geboren!
Iedereen wordt als creatief wezen geboren, en toch raken velen die creativiteit in de loop van de jaren kwijt. Wil jij ontdekken wat jij in huis hebt? Je krijgt binnen een groep individuele begeleiding en leert werken in en áán je persoonlijke stijl. Het maakt niet uit of je beginner bent of al meer gevorderd. Nieuwsgierig? Schrijf je in voor de cursus schilderen en tekenen.

Iedereen is welkom in deze cursus. Tijdens de Open Arteliers kun je vrij schilderen of tekenen maar met de individuele coaching van een docent. Onze visie is dat je meer leert door te doen! Iedereen op zijn eigen manier.

Er is plaats voor maximaal 12 cursisten. Hiermee kunnen we individuele begeleiding garanderen. De cursus Open ARTelier Schilderen en tekenen, bedraagt twaalf lessen van elk 2,5 uur.
In enkele lessen zullen we een stukje verdieping doen door het werk van een groot kunstenaar te bespreken. Daarnaast zullen we aan het einde van de les het werk van elkaar evalueren zodat je kunt leren van anderen maar ook geïnspireerd kunt worden. Start: 18 september.

 • Lesrooster
  We beginnen met de inschrijving voor de dinsdagmiddag en een dinsdagavondgroep. Bij genoeg animo kunnen we nog een extra groep oprichten.
  We werken in 2 periodes per jaar. (Van september t/m december. januari t/m mei). Kun je een keer niet dan organiseren we een extra terugkomdag.
 • Rooster en tijden
  dinsdagmiddaggroep: 14.30 – 17.00 uur (liefst voor de mensen die niet meer vast zitten aan een baan)
  dinsdagavondgroep: 19.30 – 22.00 uur (speciaal voor de mensen die overdag gebonden zijn)
  Tijdens schoolvakanties zullen er geen lessen worden gegeven.
 • Tarieven
  Schilderen en tekenen per periode: €210,-
 • Materiaal
  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen verf en tekenmateriaal. Bij Brrand zullen basismaterialen te koop zijn. Ook ezels, penselen, paletten zijn aanwezig. In overleg en tegen een meerprijs kun je materialen bij Brrand gebruiken zodat je nooit met lege handen staat als je iets vergeten bent of als je eens iets anders wilt proberen. Wij zijn nog in onderhandeling met een speciaalzaak zodat je met korting materiaal kunt aanschaffen.
 • De cursussen vinden plaats bij een minimale deelname van 5 personen. Tussentijds instromen is bespreekbaar.
 • Je kunt bij ons met de pinpas betalen.

Omschrijf in de mail aan welke cursus op welk dagdeel je mee wilt doen. Vermeld je naam, telefoonnumer en mailadres en je ontvangt van ons een bevestiging!

Heidi Wolters is naast al 25 jaar grafisch ontwerper ook docent Beeldende kunst en vormgeving. Tijdens haar studie ontwikkelde zij zich in de ontwikkeling van creativiteit. Creativiteit is niet zomaar wat knutselen. Voor mij heeft creativiteit waarden die verbonden zijn met:

Eigenheid
Creativiteit is in de eerste plaats dat je durft te kiezen voor je talent en voor wie je bent.  Dat je je eigenheid durft te leven, jezelf durft te tonen zoals je bent.

Verwondering
Wie zich verwondert, kijkt met nieuwe ogen. Dat ‘anders kijken’ is een belangrijke basis voor creativiteit.

Verbeeldingskracht
Creativiteit vraagt verbeeldingskracht. Je moet je voor kunnen stellen hoe iets zal gaan of eruit zal zien. Anders kijken naar de dingen om ons heen en in het bijzonder ook naar kunst, helpt om de verbeeldingskracht te vergroten.

Empathie
Empathie is het vermogen om je in te leven in de ander. Wie deze verbinding maakt, kan vaste ideeën loslaten en is in staat om in verbinding met de ander tot nieuwe oplossingen te komen.