Cursus
Fotografie

Fotografeert u ook het liefst met het toestel op de P, automaat, of op voorkeur-standen?
Bij Rob leer je controle te krijgen over je instellingen maar ook om te kijken naar compositie en creativiteit.
Dit doen we door stapsgewijs een stukje theorie door te nemen over diafragma, sluitertijd, isowaarde, scherptediepte en witbalans. Onze missie is om u te leren en inspireren maar bij onze visie hoort ook het idee van gewoon doen en leren van elkaar.
Daarom bespreken we tijdens de lessen een stuk theorie en behandelen we de door jou gemaakte foto’s in de thuisopdrachten klassikaal. Ook doen we aan stukje verdieping door een aantal beroemde fotograferen uit te lichten. Daarmee willen we u leren denken en handelen als die fotograaf.

Zowel voor diegene die hun camera beter willen leren kennen als voor degenen die al wat verder zijn en meer met hun camera willen gaan doen.

De avondcursussen worden 1x per twee weken gegeven en starten vanaf 19 september 2018. De reden dat we dit om de twee weken doen, is omdat je dan tussendoor genoeg tijd hebt om aan een thuisopdracht te werken.

Cursussen fotografie voor beginners en gevorderden.
Bij deze cursus leer je je camera beter kennen en zonder allerlei moeilijke theorie, de knopjes te leren hanteren. Je leert het verschil te zien tussen de ene en de andere instelling. Door te oefenen met praktijkgerichte opdrachten is de basis snel gelegd om je meer te gaan verdiepen. Dat kan met de cursus voor gevorderden. Bij de cursus voor gevorderden gaan we nog meer experimenteren. Ook onze mooie studio wordt daar voor gebruikt.

De cursussen worden gegeven op een zeer inspirerende plek in de oude brandweerkazerne van Wolvega. Hier bevindt zich Brrand, ruimte voor co-creatie. Een ruimte met 2 fotostudio’s en inspirerende cursusruimte.

Start: woensdagochtend 19 september voor basiscursisten

 • Lesrooster
  We beginnen met de inschrijving voor de woensdagavond. Bij genoeg animo kunnen we nog een extra groep oprichten.
 • Rooster en tijden
  Woensdagochtend: 10.00 – 12.00 uur
  Tarieven
  Fotografie per periode 7 lessen: €225,-
  Incl. koffie, thee en iets lekkers.
 • Materiaal
  Voor deze cursus heb je een spiegelreflex of systeemcamera nodig waarbij je sluitertijd en diafragma handmatig in kan stellen. En heel belangrijk: Neem de handleiding van je camera mee!
 • Je kunt bij ons met de pinpas betalen.